De basics

Gezond zijn en blijven lijkt soms best een beetje lastig; je bent druk, moe en wat smaakt een vette hap soms lekker! Gelukkig hoéf je echt niet als een konijn te eten of uren in de sportschool te staan om gezond te blijven! Er zijn miljoenen tips die je heel gemakkelijk toe kunt passen waardoor het nét wat makkelijk wordt dit keer vol te houden! De truc is – naar mijn idee – wéten wat je moet doen. Bij deze dus wat basic informatie die iedereen zou moeten weten als het om gezond leven gaat.

Krachttraining of Cardiotraining?

Ik hoor vaak dat mensen willen afvallen en dat ze daarom aan het hardlopen geslagen zijn. Dit is niet de beste optie, en nee vrouwen worden van krachttraining echt geen hulks. Voor iedereen die wel eens twijfelt over de beste trainingsmethode bij deze wat achtergrond informatie zodat je hierin een goede keus kunt maken.

Alleen sit ups geven geen platte buik

Goed nieuws toch want alleen sit ups zou dodelijk saai zijn! Je lichaam werkt (gelukkig) als één geheel en buikspieren trainen wordt niet beloond door daar het eerst vet weg te halen. Wat wel werkt?

Waarom je 2x per week moet trainen

Bijna de meest gestelde vraag die ik ooit kreeg. Wat jij waarschijnlijk wil is snel resultaat van je werk, en om dat voor elkaar te krijgen zul je echt minimaal 2x per week je best moeten doen. Lees hier waarom!

Waarom vetverbrandingsprogramma niet werkt

In het kort: je zal wel meer energie uit je vetopslag halen, maar omdat de training ontzettend niet-intensief is is je totale calorieenverbruik bedroevend laag. Lees meer

Hoe ongezond is alcohol nu eigenlijk?

Best heel ongezond – jammer genoeg. Dat 1 glas alcohol per dag goed voor je zou zijn klopt maar half, en naast de kleine gezondheidswinst die dat oplevert kleven er meer nadelen aan. Lees er hier meer over