De snelste manieren om calorieën te verbranden

Zo midden in de winter snappen we dat je weinig zin hebt uren in de sportschool te staan. Of dat je daar helemaal geen tijd voor hebt tussen het strand en terras door. Maar als je toch even stoom wil afblazen, wat calorieën kwijt wil of je conditie op peil wil houden zijn er gelukkig mogelijkheden zat! Hieronder volgen een aantal oefeningen en reeksen waar je per minuut de meeste energie mee verbruikt:

springtouw.jpgTouwtje springen

Volgens het Compendium of Physical Activities verbruik je met een minuut springtouwen op gemiddeld tempo (100 – 120 sprongen per minuut) 13 calorieën.

Jump squats

jump squats

Als je jump squats uitvoert volgens het Tabata principe (20 seconden springen – 10 seconden rust) verbruik je in één minuut 13,4 calorieën. Auburn University zag na onderzoek dat wanneer je dit 4 minuten doet je post-workout metabolisme gedurende 30 minuten verdubbeld wordt.

Burpees

Je voelde vast al aankomen dat deze oefening in dit rijtje niet mocht ontbreken. Womenshealthmag.nl stelt dat je hier niet alleen 14,3 calorieen per minuut mee verpatst maar dat een minuut burpees hetzelfde doet voor je als 30 seconden sprinten op de fiets. Scheelt toch weer een tochtje naar het schuurtje. Kijk verder op deze pagina voor een voorbeeld-burpee!

Full body oefeningen

We kunnen dit lijstje eindeloos lang maken want de meeste verdere oefeningen die 1. erg intensief zijn en 2. héél het lichaam gebruiken verbruiken zo’n 10 kcal per minuut. Je kunt dan denken aan side planks, box bewegingen of de oefeningen hieronder: pop squats of plank jumps.

100 kcal workout 1

Circuitjes

Door oefeningen snel achter elkaar uit te voeren krijgt je lichaam weinig tot geen tijd om bij te komen en train je super effectief. Hieronder wat voorbeelden van circuitjes. Start wel altijd warm aan een reeks oefeningen; loop de trap een paar keer op en af of begin als je net op de fiets thuis bent gekomen!

circuit burning 100 calories.jpg

circuit burning 200 calories.jpg

Meer inspiratie nodig om snel wat calorieën te verbranden? Kijk hier even voor fijne workout apps die je op weg kunnen helpen! Succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s