Train like an angel – benen

Eerder was op deze site al een artikel te vinden over ‘core’ oefeningen die de modellen van de beroemde Victoria’s Secret lingerie show gebruiken om in vorm te blijven. Bij deze een aantal beenoefeningen die de meiden gebruiken.

Calf raise & ankle touch

Victoria Secret training legs5

Kuiten worden nogal eens vergeten maar na deze twee oefeningen zul je weten dat je ze hebt! De oefening in het grijze kader spreekt voor zich: je gaat op je tenen staan en laat je vervolgens weer zakken. De oefening in het roze kader begin je (net als de eerste oefening) met de voeten op heupbreedte. Je zakt iets door de benen, springt omhoog en laat je hielen elkaar raken voordat je weer neerkomt in je beginpositie.

Victoria Secret training legs4nieuwOne legged bridge

Deze oefening is te zien als gevorderde variant van de bekende ‘brug’ oefening, Lily Aldridge begint deze oefening op haar tenen. Mocht je net beginnen kun je je voeten plat op de vloer zetten. Eenmaal in positie breng je je heupen omhoog, strek je één been uit (houd deze even vast) trek hem in, en breng je heupen omlaag (maar laat ze niet rusten op de vloer!). Vervolgens doe je het andere been.

 

 

 

 

 

 

 

 Side lunge

Victoria Secret training legs6

Deze oefening is een variant op de gewone lunge. Je begint deze oefening met de voeten naast elkaar. Vervolgens zet je met één been een grote stap opzij en buig je door dit been terwijl de billen goed naar achteren wijzen. Kom overeind en pak nu de andere kant. Om de oefening wat zwaarder te maken kun je een dumbbell vasthouden op borsthoogte.

Inside leg lift

Victoria Secret training legs

Zorg dat je voor deze oefening stabiel ligt, het helpt om je ‘vrije’ arm voor je op de grond te laten steunen. Je onderste been blijft recht en je bovenste been buig je zodat je tenen vóór de knie van je onderste been op de grond staan. Je onderste been komt vervolgens los van de vloer maar blijft wel recht. Beweeg dit been kleine stukjes omhoog zonder deze te laten rusten op de vloer.

 Outer thigh raise

Victoria Secret training legs3

Hip shakes

Victoria Secret training abs3

Best een gekke oefening dit. Ga op je rug liggen en trek je knieen omhoog zodat je boven- en onderbenen een mooie hoek vormen. Houd je knieen bij elkaar, span je buik aan en beweeg je voeten kleine stukjes van links naar rechts. Je zult merken dat deze beweging vanuit je heupen komt.

Succes ermee!

 

 

Een gedachte over “Train like an angel – benen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s