Train like an angel – core

Op 9 december is het weer zover en zal de nieuwe Victoria’s Secret show te zien zijn. Gelukkig voor ons zijn de modellen de beroerdste niet en gunnen de meiden ons een blik op de work-outs die ze gebruiken om in vorm te komen. Of blijven. In dit artikeltje een aantal ‘core’ oefeningen, te gebruiken voor meer rompstabiliteit.De oefeningen hieronder zijn een mix van oefeningen van dit jaar én van vorige jaren. Wat inspiratie voor een glamoureuze work-out!

1. Transformer

Victoria Secret training core

Deze oefening (hier gedaan door Adriana Lima) is een perfecte ‘core’ oefening die gedaan wordt om de rompstabiliteit te vergroten. De twee spiergroepen die hier met name gebruikt worden zijn de buik- en rugspier.

2. Cross crunch

core3

Deze oefening kun je beginnen met een tennisbal, mocht je hem onder de knie hebben ga je verder met een gewichtje. Trainer Justin Gelband laat deze beweging 12 keer uitvoeren voordat je van kant wisselt.

3. Wood chopper

Victoria Secret training core2

Een perfecte core oefening waarbij ook de armen en schouders worden meegenomen, aldus Candice Swanepoel’s trainer Justin Gelband. Doe deze oefening drie setjes van 12 herhalingen.

4. Aero weaver

Victoria Secret training abs

Bij deze oefening – die perfect is voor prachtige buikspieren – blijven de benen op de grond en buig je je torso afwisselend van links, via het midden, naar rechts. Adriana’s trainer Michael Olajide raad aan deze oefening drie maal 60 seconden te doen, met tussendoor steeds 30 seconden rust.

5. Side imprint

core2Ook een leuke oefening, lijkt heel simpel maar probeer dit maar eens (gecontroleerd) vol te houden. Omdat de Victoria’s Angels trainen voor een slank lichaam zonder al te veel zichtbare spiermassa wordt er tussen de oefeningen door veel aan stretch oefeningen gedaan. Sommige oefeningen (zoals deze bovenstaande) bestaan zelfs grotendeels uit een strekkende beweging zodat er ‘mooie lange spieren’ ontstaan aldus de trainer. Binnenkort volgen op deze site ‘Victoria’s Secret’ oefeningen voor de benen! Succes ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s