Gezonde toetjes!

In navolging van de onlangs geplaatste caloriearme snacks nu een klein rijtje gezonde en caloriearme toetjes! Want je kunt nog zo gezond leven, af en toe heb je gewoon trek in iets zoets! Veel van deze toetjes bevatten fruit en zoals bekend is zit daar natuurlijk suiker in. Dus ook hierbij geldt: eet ze met mate. Maar in tegenstelling tot fabriekstoetjes zoals kant-en-klare vla en pudding zitten in onderstaande opties weinig e-nummers of andere chemicaliën. Verantwoord smullen dus!

gezonde dessertsPerziken uit de oven

Snijd een perzik (45 kcal) doormidden en haal de pit eruit. Hak een stuk of 6 amandelen (78 kcal) fijn en duw de perziken met de snijhelften in het amandelkruim. Leg ze vervolgens met deze helft naar boven in een ovenschaal en laat ze 30 minuten op 180 graden staan. Leg de helften op een bord, vul de pitholtes allebei met 1 eetlepel turkse yoghurt 4% vet (10 kcal) en schenk er 1 eetlepel honing (64 kcal) overheen. Per helft dus 98 kcal!

Aardbeien in chocoladegezonde desserts

Was de aardbeien en droog ze voorzichtig af. Smelt nu pure (liefst + 85% cacao) chocolade en doop de aardbeien erin. Leg ze op een vel bakpapier om af te laten koelen. Fluitje van een cent! Per aardbei ongeveer 54 kcal.

gezonde dessertsGevulde frambozen

Was de frambozen en laat ze goed uitlekken. Vul een spuitzak met slagroom, (losgeklopte) kwark of vanilleyoghurt en vul voorzichtig de vruchtjes.

gezonde dessertsTropisch fruit met kokos

Een supercombinatie! Snijd 1 schijf verse ananas (57 kcal), een kwart mango (70 kcal) en 1 perzik in stukjes. Meng 1 eetlepel honing (64 kcal) met wat citroensap en schenk dit over het fruit. Bestrooi met een eetlepel kokosrasp (33 kcal) en eventueel wat munt.

Peer met pecannoten en honinggezonde desserts

Schil een peer (72 kcal), snijd hem doormidden en verwijder het klokhuis. Verwarm deze in een pannetje met een klein beetje boter of kokosvet. Hak in de tussentijd een handje pecannoten (140 kcal) fijn en schep hier een eetlepel honing (64 kcal) of agavesiroop doorheen. Leg de peer op een bord, bestrooi deze met het notenmengsel en geniet!

Watermeloencakegezonde desserts

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik deze niet zelf heb geprobeerd, maar het idee is té leuk om niet mee te nemen! En het lijkt best makkelijk: neem een grote watermeloen en snijd de boven- en onderkant eraf. Ze de meloen op een snijvlak neer en snijd voorzichtig de bolle kanten een beetje bij zodat de meloen een cakevorm krijgt. Besmeer de boven- en onderkant nu met slagroom en garneer de ‘cake’ met fruit en nootjes. Superfeestelijk om te zien!

gezonde dessertsBananenijsjes

Smelt pure chocolade au bain marie. Snijd de bananen in stukken en prik een stokje in alle stukken. Hak daarnaast wat pinda’s fijn. Haal nu de bananen door de chocolade en bestrooi ze met de pinda’s. Leg ze op bakpapier en plaats ze in de koelkast om af te koelen.

gezonde dessertsChocolade smoothy

Gooi 1 middelgrote banaan (124 kcal) in de blender met een halve eetlepel cacaopoeder (15 kcal) en 150 ml amandelmelk (50 kcal). Blend dit alles in no time tot een heerlijke suikervrije / e-nummervrije smoothy!

gezonde dessertsChiapudding

Meng 150 ml kokosmelk (50 kcal) met 2 eetlepels chiazaad en laat dit zo’n 2 uur in de koelkast staan. De zaadjes zuigen zich vol met het vocht waardoor een stevige substantie ontstaat. Voeg een in stukjes gesneden kiwi (50 kcal) en een kwart mango (70 kcal) toe en smullen maar…

Nog meer goede ideeën? Laat het weten! En kijk hier voor meer inspiratie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s