Speltcrackers

speltcrackers3Bij deze weer een makkelijk receptje, deze keer voor crackers van speltmeel! Voor 12 kleine crackers heb je nodig:

– 150 gram speltmeel
– 100 ml water
– 1tl zout
– 3 el sesamzaad
– handje zonnebloempitten
– handje pompoenpitten
– ovenschaal of bakplaat

Zet de oven aan op 250 graden. Meng het zout met het water en gooi dit samen met het sesamzaad bij het speltmeel. Even goed kneden, en leg het deeg vervolgens in een ovenschaal of op je bakplaat. Probeer het zo dun mogelijk over het oppervlak te verdelen. Best lastig omdat het deeg nogal plakkerig is. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi het met de zonnebloem- en pompoenpitten. Maak met een mes vast lijnen in het deeg zodat je het, wanneer het straks gebakken is gemakkelijk kunt snijden of breken.

speltcrackersZet de schaal in de oven en laat het 5 minuten op 250 graden garen. Zet daarna de oven op 200 graden en laat de crackers er nog 20 minuten inzitten. Wanneer je de crackers uit de oven haalt kun je ze het beste gelijk in stukjes snijden/breken omdat het deeg nog een beetje zacht is.

Heerlijk met een knoflookdipje bij de borrel en ook lekker met een plakje kaas! En je kunt met deze crackers alle kanten op, volgende keer gooi ik er wat italiaanse kruiden door!

Kijk hier voor meer gezonde (spelt) recepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s