Badderen in magnesium

De werking van magnesium wordt vaak – ten onrechte – onderschat. De mineralen calcium en ijzer worden meestal keurig op peil gehouden maar magnesium lijkt minder bekend te zijn en dus een stuk minder aandacht te krijgen.

Waar dient het voor?

En dit terwijl het een grote rol speelt in ons lichaam: magnesium wordt gebruikt bij onder andere de botopbouw, de overdracht van zenuwimpulsen, de opbouw van eiwitten, de vet- en koolhydraatstofwisseling, energieproductie en de eliminatie van afvalstoffen. Een tekort aan magnesium zou volgens de National Academy of Sciences tot een grotere kans op hartziekten kunnen leiden, en ook osteoporose, artritis, darmklachten, chronische vermoeidheid en gewrichtspijn lijken met een magnesiumtekort te maken te hebben.

Waar zit het in?

bad op pootjes2Magnesium komt voor in graan- en melkproducten, vlees en groenten maar de gemakkelijkste manier om magnesium binnen te krijgen is het in bad te doen! Dit kan in de vorm van Epsomzout. Dit zout, ook wel bekend als bitterzout bestaat uit magnesium en sulfaat. Deze combinatie zou een positieve werking op het lichaam hebben, niet alleen omdat de magnesium door de huid wordt opgenomen en daar zo’n 300 verschillende enzymen ondersteunt maar ook spierpijn zou er sneller door verdwijnen. Sulfaat zou een rol spelen bij het wegwerken van gifstoffen uit het lichaam.epsom zout

Behalve in de badkamer wordt epsom zout daarom tevens gebruikt als darmreiniger. (Maar let op er zijn speciale capsules voor, gebruik dus niet je badzout als detox!) Epsomzout is gewoon te koop bij de biowinkel of de Tuinen. Gezond doen was nog nooit zo makkelijk

 http://www.lekkerinmnvel.nl/bitterzout, http://www.epsomsaltcouncil.org/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s