Hij ziet, hij ziet wat jij niet ziet

tellspec

Een apparaat dat je ergens op kunt richten en je vertelt wat erin zit. Klinkt geweldig en een beetje onrealistisch maar deze gadget bestaat nu echt!

De naam is Tellspec en wanneer je het kleine apparaatje op je maaltijd richt (aanraken is niet nodig) vertelt het je of er bijvoorbeeld pesticiden in zitten, of lactose, gluten of suiker. Of wat je ook maar niet in je mond zou willen stoppen. Ook het aantal calorieën wordt keurig gemeten en de hoeveelheden suikers en vetten die de portie bevat. Alle informatie wordt weergegeven in een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Superhandig voor mensen met allergieën, diabetes, een hoge bloeddruk of overgewicht bijvoorbeeld!

Hoe werkt het?

tellspec calorien

Hoe het precies werkt? Het Tellspec apparaatje verstuurt een lasersignaal richting het eten. Deze laser wordt teruggekaatst naar de scanner. Omdat iedere voedingsstof uit andere moleculen bestaat wordt licht van verschillende golflengtes teruggestuurd. De scanner vangt deze golflengtes weer op en de gegevens worden doorgestuurd naar een server van Tellspec. Binnen een aantal minuten ontvang je via de app de gegevens op je smartphone.

Al succesvol vóór 1e verkoop

Het succes van dit apparaat werd al duidelijk toen de bedenkers het op de website Indiegogo plaatsten. Dit is een crowdfunding website waar je jouw product – of een prototype – kunt plaatsen als je zelf niet genoeg geld hebt om het verder te ontwikkelen. Mensen kunnen vervolgens een bedrag aan je doneren (en als tegenprestatie ontvangen ze normaal gesproken het product) en als je het streefbedrag bereikt hebt ontvang je het totale bedrag van de site en kun je verder met je campagne.

Het schijnt dat Barack Obama bij zijn verkiezingscampagne van 2008 gebruik maakte van crowdfunding en daarbij 137 miljoen dollar ophaalde bij gewone Amerikaanse burgers, die hij daarmee meteen aan zich bond. En Tellspec is net zo’n succesverhaal. De bedenkers gaven aan een bedrag van 100.000 dollar op te willen halen maar wisten in totaal een bedrag van 386,392 dollar te verzamelen. Dit geld wordt nu gebruikt om het apparaat te optimaliseren. De eerste Tellspecs worden in augustus 2014 verwacht en voor 320 dollar kun je nu alvast een order plaatsen. Verder wordt verwacht dat in de komende jaren de prijs zal zakken naar zo’n 50 dollar. Technologische ontwikkelingen die nog verwacht worden zijn onder andere een manier om bacteriën, virussen of salmonella op te sporen. We wachten in spanning af want dit belooft veel goeds!

Bron: http://tellspec.com/

Een gedachte over “Hij ziet, hij ziet wat jij niet ziet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s