Powerfood: Gojibessen

In China worden de gojibessen al meer dan 5000 jaar geplant en gebruikt. Het schijnt dat in de provincie Ningxia in China, waar de Goji bes voornamelijk groeit, het grootste aantal mensen woont dat ouder dan 100 jaar is. Goji bessen zijn volgens de Chinezen dan ook onmisbaar in een dieet voor een lang en gezond leven.

goji-bessen superfood

De kleine rode gekke dingen zitten boordevol vitamine B1, B2, B6, C en E. Als je het gewicht van een sinaasappel aan gojibessen tot je neemt krijg je daarmee 500 keer zoveel vitamine C binnen als wanneer je die sinaasappel eet. Indrukwekkend toch?! Verder bevatten ze de mineralen zink, ijzer, koper, calcium, beta-caroteen en zeaxanthine (studies hebben uitgewezen dat dit het risico op long- en blaaskanker verminderen). En een hoge dosis antioxidanten om het af te maken.

Gojibessen smaken als een kruising tussen een kers en een cranberry. Wat je ermee kunt doen? Wat je maar wilt! Gooi ze door je ontbijtgranen, blend ze mee met een smoothy, eet ze door een salade of gebruik ze in warme gerechten zoals soepen of stoofschotels.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s