Gezonde start

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn het weekend ontbijten met een lekker vers sapje? In een rapport uitgebracht door The American Journal of Medicine is te lezen dat wanneer we dit minstens drie keer per week doen ons risico op Alzheimer met maar liefst 76% verlaagt!

Het zit hem in de antioxidant vitamines die wel in fruit en sappen gemaakt van vruchtenconcentraat zitten, maar die bijvoorbeeld niet in supplementen voorkomen. Mocht je geen sinaasappelen in huis hebben, is ook een kop groene thee super gezond. Uit onderzoek onder maar liefst 69.710 Chinese vrouwen is gebleken dat wanneer er regelmatig een kopje groene thee achterover wordt geslagen de kans op darmkanker met 57% daalt. Ook je kansen op (verschillende soorten) beroertes zullen dalen. Ander onderzoek (dit keer gehouden onder Japanse dames) wees namelijk uit dat mensen die 5 koppen groene thee per dag drinken 26% minder kans hebben te overlijden aan een hart- of vaatziekte in vergelijking tot mensen die gemiddeld minder dan één kop per dag drinken.

Groene thee bevat catechinen; een verzameling polyfenolen die als antioxidant en ontstekingsremmer werken en zo een positief effect op onder andere onze darmen en ons hart- en vaatstelsel hebben. Vind je 5 koppen thee iets teveel van het goede? Ook gemiddelde thee drinkers ervaren positieve effecten van groene thee want zij zijn al minder waarschijnlijk een hoge bloeddruk te ontwikkelen.

American Heart AssociationAmerican journal of medicineCancer Epidemiology, Biomarkers & prevention

Een gedachte over “Gezonde start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s